Tata predstavlja auto od 2.000 evra

"Tata motors" će na sajmu automobila sledećeg meseca u Nju Delhiju, predstaviti novi "ultrajeftini" model putničkog vozila.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.12.2007.

18:18

Default images

U saopštenju za štampu kompanija navodi da će novi automobil, u koji će moći da se smesti najmanje četiri osobe, biti pušten u prodaju u drugoj polovini 2008. godine.

Indijski proizvođač automobila je saopštio da će se novi model, sa četvoro vrata i motorom smeštenim pozadi, prodavati po ceni od samo 100 hiljada rupija, odnosno oko 1.735 evra, a analitičari pretpostavljaju da bi njegova pojava na tržištu mogla da navede druge proizvođače da smanje cenu svojih modela.

Tako niska cena je izazvala mnogo pažnje u javnosti, ali kritičari upozoravaju da će proizvodnja ultrajeftinog modela imati za posledicu još veće saobraćajne gužve na indijskim putevima, što će dodatno povećati problem buke i zagadjena vazduha.

Drugi smatraju i da će Tata morati da žrtvuje kvalitet i bezbednost da bi cenu automobila održala na veoma niskom nivou.

Predsednik kompanije Ratan Tata tvrdi da će automobil biti "najčišći" od svih drugih vozila na indijskim putevima i da će poštovati neophodne bezbedonosne standarde.

U planu je da se u početku proizvodi između 250 i 500 hiljada ovih automobila godišnje. Osnovni model će se prodavati po pomenutoj, veoma niskoj, ceni, ali će se u ponudi naći i dva skuplja modela sa dodatnom opremom, saopštila je kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: