Intel ostvario rekordne prihode

Kompanija Intel je objavila da njen prihod u trećem tromesečju 2007. godine iznosi 10,1 milijardi dolara.

Svet

Izvor: business.hr

Sreda, 17.10.2007.

17:52

Default images

Intelova dobit pre oporezivanja u trećem kvartalu bila je 2,2 milijarde dolara, neto dobit 1,9 milijardi dolara, a dobit po akciji (EPS) 31 cent.

"Kombinacija izvrsnih proizvoda, jake i rastuće globalne tražnje za računarskim proizvodima , kao i operativni učinak koji proizilazi iz našeg stalnog rada na restrukturiranju rezultovala je rekordnim prihodom u trećem tromesečju i 64-odstotnim povećanjem dobiti pre oporezivanja u odnosu na isto razdoblje prethodne godine", izjavio je Pol Otelini, Intelov predsednik i generalni direktor.

"Kada je reč o budućnosti, očekujemo dalji rast svakog od tih elemenata u četvrtom tromesečju. Izuzetno smo zadovoljni rezultatima poslovanja i sa optimizmom gledamo na njihov dalji tok", zaključuje Otelini.

Kako objašnjavaju iz Intela prihod od 10,1 milijarde dolara predstavlja rast od 16 odsto u odnosu na prethodno razdoblje, podstaknut prvenstveno rastom od 14 odsto na području procesora sektora Mobiliti i Digital enterprajs grupe, kao i rastom s njima povezanih čipseta i drugih proizvoda od devet posto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: