Poslovne prevare sve maštovitije

Firma u severoistočnoj Kini skupila je 379 miliona USD od lakovernih ulagača kojima je obećala zaradu u poslu gajenja mrava.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 24.11.2006.

15:15

Default images

Kompanija za ekološko uzgajanje, Donghua, u provinciji Liaoning, obećala je profit od 35 do 60 odsto na uloge u lažni projekt. "Sinhua" navodi izveštaj ministarstva za javnu bezbednost da je slučaj sa mravima primer kako su prevaranti u Kini postali maštovitiji.

Izveštaj ne objašnjava zašto su ljudi bili spremni da investiraju u mrave, ali, u južnoj oblasti Guangksi, crni mravi se prodaju u vrećama da bi se stavljali u čaj ili alkoholna pića kao lek za artritis.

Ekonomski kriminal je ove godine u Kini porastao za 10 odsto, navodi ministarstvo, uz opomenu da trend može da vodi ka društvenoj nestabilnosti.

Izveštaj navodi da je oduzeto 13 milijardi juana (1,65 milijardu dolara) iz više od 60.000 slučajeva prevara, piramidalnih šema ili ilegalnih skupljanja fondova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: