Mali: "Nastavljena isplata"; "Za tri dana - 13,6 milijardi dinara"

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je danas nastavljena isplata novčane podrške države u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2021.

13:15

Mali:
Foto: Instagram/mali_sinisa

Kako je napisao u objavi na svom Instagram nalogu, novac će danas leći na račune 2.328.123 građana Srbije, za šta je opredeljeno oko 5,5 milijardi dinara.

"Ako se tome doda i 1.743.929 penzionera, primalaca socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, kojima je juče isplaćeno po 20 evra, dolazimo do cifre od 4.072.052 građana koji su dobili novčanu pomoć u samo dva dana", dodao je Mali.

Kako je istakao, isplate se nastavljaju i sutra, kada će novac dobiti 1.729.707 punoletnih građana.

"Ukupno je za isplatu 20 evra pomoći države opredeljeno 13,6 milijardi dinara. Time završavamo isplate u okviru trećeg paketa pomoći za sprečavanje negativnih posledica koronavirusa za ovu godinu", naglasio je Mali.

Isplata 20 evra novčane pomoći je nastavak kontinuirane podrške građanima u cilju smanjenja posledica pandemije koronavirusa.

"U cilju ublažavanja posledica pandemije, sprovedena su tri paketa ekonomske podrške privredi i građanima koji su ukupno vredni oko osam milijardi evra", zaključio je ministar finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: