Vučić: Platićemo 80 posto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će Srbija zajedno sa konzorcijumom srpskih kompanija preuzeti 80 posto troškova izgradnje puta od Rače do Bijeljine.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 04.08.2021.

13:36

Vučić: Platićemo 80 posto
Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Na konferenciji za medije, organizovanoj povodom današnjeg susreta sa rukovodstvom Republike Srpske, predsednik je podsetio da Srbija sama gradi i izgradiće uskoro most na Savi.

"Verujem da će to biti doprinos bratstvu i prijateljstvu sa srpskim, ali i svim ostalim narodima u Bosni. Taj put ide ka Banjaluci i Sarajevu, ali i vezuje Srbiju i sa drugim gradom po veličini u RS Bijeljinom", ocenio je Vučić.

Podsetio je i na gradnju auto-puta Beograd–Sarajevo: na delu teritorije Srbije trebalo bi da ide od Požege do Kotromana, a potom u BiH od Višegrada do Sarajeva.

S tim u vezi, kako kaže, zamolio je člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da razgovara sa partnerima i vidi da li žele taj auto-put, jer od toga zavisi odluka i brzina izgradnje i na teritoriji Srbije.

Ističe i da je bilo razgovora o energetskim projektima, kao što je Buk–Bijela.

"Nastavićemo da sarađujemo i na polju zdravstvene i socijalne politike. Nastavićemo sa podrškom četiri opštine - Drvar, Kostajnica, Dubice i Nevesinje. Uskoro će, nadam se, građani moći da vide boljitak za sebe i svoju decu", naglasio je.

Vučić je kazao da razgovor nije bio lak i lagodan imajući u vidu situaciju, posebno kako su je opisali Dodik i drugi članovi delegacije.

"Nadamo se i verujem, a želimo dobre godine i decenije Republiku Srpsku, mir, slobodu i stabilnost", rekao je Vučić.

Potom je dodao: "Mi ćemo dati sve što možemo da se takva stabilnost očuva u regionu, posebno u BiH, da možemo da razgovaramo o ekonomskim projektima i svakoj drugoj saradnji u budućnosti".

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik zahvalio se Srbiji za pomoć projektima i opštinama. Podsetio je da je u Brčkom završen vrtić koji će nositi naziv "Beograd", a izgrađen je većim delom uz pomoć Vlade Srbije.

Današnjem sastanku sa predstavnicima Republike Srpske, srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, predsednikom Narodne Skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem i predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, prisustvovao je i ministar finansija Siniša Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: