"To je važnije od svih tenkova i topova"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Institut za virusologiju i serume Torlak.

Srbija

Izvor: B92/Tanjug

Četvrtak, 15.04.2021.

10:12

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Prema rečima zaposlenih, Torlak ima 223 zaposlena radnika, a Vučić je naglasio da će se ovaj broj povećati jer je to od ogromnog značaja za Srbiju.

"Mnogo novca smo uložili u Torlak od 2014, mnogo mašina kupili. Torlak je bio pred gašenjem, srećan sam što smo uspeli da ga vratimo u život", kazao je Vučić.

Kako je ocenio, važno je što se ovde proizvode vakcine za grip i bilo bi dobro kada bi Torlak ove sezone mogao da ih proizvede u 500.000 doza, jer će biti nestašice vakcina protiv gripa u celoj Evropi.

"Ne pričam ovde samo o vakcini protiv gripa, već i serumu protiv zmijskog otrova koji se ovde proizvodi i o BCG vakcini i o vakcini protiv tetanusa, difterije, mnogih stvari. Naša je namera da se ovde razvijamo i u naučno-istraživačkom smislu, ali i u smislu izvođenja i proizvodnje - to je ono što je neophodno da bismo postali u narednih 10, 12 godina velesila u proizvodnji vakcina", napomenuo je predsednik.

Mnogo novca će biti uloženo, jer, kako tvrdi, to postaje simbol snage jedne države.

"To postaje važnije od svega - od svih tenkova i topova, postaje jednako važno, nekad i važnije od novca", zaključio je.

Kako je istakao, "nikada nemate dovoljno ljudskih resursa, ali one koje imamo moramo da platimo i sačuvamo ovde".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: