"Pametan potez": Svetski ekonomski forum pohvalno o Srbiji VIDEO

Svetski ekonomski forum objavio je video o Srbiji, odnosno o procesu digitalizacije u našoj zemlji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2021.

20:36

Foto: Jiri Flogel/Shutterstock

"Ovaj pametan potez omogućio je Srbiji da sačuva 180 miliona stranica papira", navodi se na početku videa.

U videu koji je objavljen na Tviter profilu Svetskog ekonomskog foruma objašnjava se kako je Srbija prešla na e-upravu u 2017. godini, što znači da su građani mogli da pristupe uslugama javnih instutucija onlajn.

"Ova promena dovela je do velikog pada upotrebe papira. Do danas, Vlada je uspela da sačuva 180 miliona stranica papira A4 formata", navodi Svetski ekonomski forum.

Premijerka Ana Brnabić kaže da ako to prebacite u drvo, struju i vodu koja je potrebna da se proizvede taj papir to bi značilo da smo od juna 2017. godine do danas uspeli da sačuvamo 900 tona papira, 18.000 drveća, 76 miliona litara vode.

Kako dalje navodi premijerka Ana Brnabić, javne institucije su i tokom pandemije nastavile da pružaju usluge građanima neprekidno.

"Stvari za koje je pre godinu dana bilo potrebno fizičko prisustvo, kao što je upis dece u vrtiće, škole, tokom pandemije su uspele da se digitalizuju", kaže premijerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: