Tri proizvoda povučena sa tržišta: Razlog - rizik od strujnog udara i požara

Još tri proizvoda povučena su sa našeg tržišta.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

09:42

Tri proizvoda povučena sa tržišta: Razlog - rizik od strujnog udara i požara
Foto: Pop Paul-Catalin/Shutterstock

Naime, radi se ukrasnim sijalicama.

Povučen je prozvod "MULTI FUNCTION RICE LIGHT 300" sa kontrolerom sa osam funkcija i 300 sijaličnih mesta , boja svetlosti žuta, provodnici sive boje. Proizvod je upakovan u kutiju od kartona, pretežno plave boje.

Kako je navedeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine NEPRO, razlog povlačenja je to što proizvod nije označen u skladu sa harmonizovanim standardima, ne prati ga uputstvo za upotrebu sa bezbednosnim informacijama na srpskom jeziku u skladu sa pravilnicima, što dalje može imati za posledicu pogrešno korišćenje proizvoda.

"Usled nepravilnog korišćenja proizvoda korisnik može pretrpeti strujni udar ili prilikom nepravilne upotrebe proizvoda može doći do pregrevanja i na taj način do izazivanja požara", navodi se.

Prinudne mere koje su izrečene podrazumevaju zabranu isporuke na tržište i povlačenje proizvoda iz prometa, a određuje se i mera opozivanja proizvoda i mera uništenja proizvoda.

Sledeći proizvod koji je povučen je "DIGITAL LIGHT SERIES LED LX-04" - svetleći niz sa kontrolerom sa osam funkcija i 100 sijaličnih mesta u led tehnologiji, boja svetlosti bela, provodnici sive boje.

"Proizvod nema potrebne oznake, bezbednosne informacije i uputstvo za upotrebu na srpskom jeziku što za posledicu može imati pogrešno korišćenje proizvoda. Poklopac kontrolera (drajvera) se odvaja bez upotrebe alata, pa delovi pod naponom lako mogu postati dostupni, zbog čega korisnik proizvoda može pretrpeti električni udar. Takođe postoji mogućnost da se proizvod pregreje što može izazvati požar", navodi se na pomenutom sajtu Ministarstva trgovine.

Prinudne mere koje su izrečene podrazumevaju zabranu isporuke na tržište, a određuje se i mera opozivanja proizvoda i mera uništenja proizvoda.

Treći proizvod koji je povučen jeste "MULTI FUNCTION LED LIGHT HMH" - svetleći niz sa kontrolerom sa osam funkcija i 100 sijaličnih mesta u led tehnologiji, boja svetlosti bela, provodnici crne boje.

Razlozi za povlačenje isti su kao kod prethodnog proizvoda, kao i prinudne mere koje su izrečene.

Zemlja porekla sva tri proizvoda je Kina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: