Direktno za Amsterdam: Najstarija svetska avio-kompanija dolazi u Srbiju

Najstarija svetska avio-kompanija osnovana 1919. godine, holandska KLM Rojal Dač erlajns, povezaće direktnim letovima Beograd i Amsterdam počev od 13. maja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.02.2021.

15:50

Direktno za Amsterdam: Najstarija svetska avio-kompanija dolazi u Srbiju
Foto: Depositphotos/sarymsakov

Avioni KLM-a će u početku leteti na ovoj relaciji tri puta nedeljno, a prema planu avio-kompanije, od 11. juna 2021. putnicima će na raspolaganju biti svakodnevni letovi, navodi se u saopštenju kompanije.

Na letovima će saobraćati avioni tipa embraer 190, koji mogu da prime 80 putnika u ekonomskoj i 20 u biznis-klasi.

Prema rasporedu, letovi će se obavljati četvrtkom, subotom i nedeljom.

Iz kompanije ističu da bezbednost putnika i posade, kao i postepena obnova letova nakon prekida izazvanog izbijanjem pandemije virusa kovid 19, predstavljaju prioritetne ciljeve KLM-a.

Napominju u tom kontekstu da je KLM već uveo niz zaštitnih mera na svojim letovima, kao što su upotreba HEPA filtera, obavezno nošenje maski i prilagođavanje usluga na letu, te da će, sve dok se ne sprovede masovna vakcinacija, testiranje na prisustvo virusa biti od izuzetne važnosti.

U skladu sa odlukom holandske vlade, za putnike koji u Amsterdam putuju iz zona visokog rizika, pored PCR tastova, obavezni su i antigenski testovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: