"Za par nedelja program podrške našoj privredi"

"Borimo se za našu ekonomiju, bićemo jedina zemlja u Evropi koja će do kraja godine pandemije graditi 6 auto-puteva", rekao je danas ministar Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.01.2021.

11:28

Foto: Tanjug/NIKOLA ANÐIC

Nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju za izgradnju beogradskog metroa, ministar finansija u Vladi Srbije najavio je da će "za par nedelja" država izaći s novim programom podrške privredi.

"Borimo se da pronađemo nove izvore rasta, takav je bio Beograd a vodi, takav će biti i metro", rekao je Mali nakon potpisivanja memoranduma.

Ministar Mali najavio je danas da će krajem godine početi izgradnja prve linije beogradskog metroa od Železnika do Mirijeva. Mali je, nakon potpisivanja zajedničkog memoranduma o izgradnji beogradskog metroa između Vlade Srbije, grada Beograda, kineske kompanije "Power China" i francuskih kompanija Alstom i Ežis rejl, rekao da su tim sporazumom definisana prava francuskih i kineskih kompanija koje će raditi na izgradnji metroa.

"Vlada će pkrenuti velike investicije u komunalnu infrastrukturu, u mnogim opštinama ćemo izgraditi prečišćivače otpadne vode, kao i novu kanalizacionu mrežu", najavio je tom prilikom ministar Tomislav Momirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: