"Očekuje nas izgradnja velelepne hale u srcu Beograda"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se u narednom periodu očekuje izgradnja velelepne hale u srcu Beograda.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

11:32

Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav

U pitanju je hala za Radnički, a prema njegovim rečima, projektna dokumentacija se završava, detaljni regulacioni plan je urađen i upravo se vrši prenos određenih građevinskih parcela na državu.

On je danas, prisustvujući svečanoj dodeli plakete za životno delo legendarnom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću, dodao i to da veruje da će u septembru ili oktobru moći da se položi kamen temeljac, a da onda u roku od 18 do 24 meseca hala bude i završena.

"Verujem da za dve i po godine, vi ćete gospodine Ivkoviću, moći da otvorite fantastične sportske objekte, više od 13.000 kvadrata samo sportskim objektima, više od 18.000 kvadrata ukupno sa garažama, parkinzima i svim ostalim što je neophodno u srcu Beograda, u centru Beograda, što će biti ogroman podsticaj za svu našu decu, za stvaranje novih šampiona i u odbojci i u rukometu", najavio je predsednik, dodavši da je Radnički, makar po njegovom mišljenju, uvek bio najveći u boksu.

On je prisutnima na ovoj svečanosti poželeo uspešan rad, te kazao da "onoliko koliko možemo da pomognemo, mi ćemo kao država da izgradimo sve, da uradimo sve".

"Dušan je tu bio skromniji, on je želeo da što manje košta Radnički državu, pa smo krenuli sa idejama 2, 3, 4 miliona, oni su bili zadovoljni. Na kraju, došli smo do 15 miliona, a ja računam da će to biti i malo više, ali nije problem. Kao što sam već rekao, imamo novac, završićemo ovo u kratkom roku", napomenuo je Vučić.

Govoreći o izgradnji hale, on je najavio da će tu biti urađena izolacija po svim geotermalnim pravilima, tako da će biti najjeftinije za Radnički, što je važna stvar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: