"Dolazak IBM-a prekretnica za Srbiju"

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je to što je IBM postao prvi komercijalni korisnik data centra u Kragujevcu prekretnica za dalju tranziciju Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.12.2020.

12:57

Foto: Epa/Koèa Sulejmanoviæ

Ona je to napisala na Tviteru povodom vesti da je američka tehnološka kompanija IBM postala prvi korisnik Državnog data centra u Kragujevcu.

"Ogroman uspeh i važna vest za Srbiju. Ovo je prekretnica ne samo za našu dalju tranziciju ka ekonomiji zasnovanoj na inovacijama, već i za dalje jačanje kredibiliteta Srbije kao stabilne i sigurne zemlje. Hvala partnerima iz IBM na poverenju", napisala je Brnabićeva.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu objavila je danas na ovoj društvenoj mreži da je američka kompanija IBM koja se bavi računarskim tehnologijama postala prvi komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu, kao i da je danas potpisan Ugovor o smeštanju opreme ove kompanije u taj centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: