Od pogona jugoslovenskog giganta zaraslog u korov do izvoznika u Francusku VIDEO

Konfekcija Rudnik kod Gornjeg Milanovca privatizovana je kad je zapala u dugove. Pojedini pogoni na seoskom području dugo su propadali i zarastali u korov.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2020.

10:12

Od pogona jugoslovenskog giganta zaraslog u korov do izvoznika u Francusku VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Jedan od takvih je i pogon u selu Pranjani koji se vratio u život krajem prošle godine i danas proizvodi zaštitna odela, skafandere i maske koje se izvoze u Francusku.

Modna konfekcija Rudnik zapošljavala je svojevremeno na hiljade radnika, a sve je otišlo na doboš krajem prošlog veka. Pogoni su bili osuđeni na zatvaranja. Za pogon u Pranjanima našao se kupac.

Kako su predstavnici firme objasnili za TV Prva, pretežno se radi na kreiranju lake i teške konfekcije za domaće tržište, kao i pomenutih maski za Francuze. Prema njihovim najavama, praviće se kompletan "beli program" - skafanderi, posteljina za bolnice...

Sa proizvodnjom se počelo pre pola godine, trenutno imaju dvadesetak radnika, ali je cilj da u budućnosti taj broj bude trocifren.

Opširnije u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: