"Tomislav Momirović spreman da prihvati udarce političkih i ekonomskih neznalica"

"Za mnoge je iznenađenje Tomislav Momirović na mestu ministra građevinarstva", kazao je u obraćanju nakon sednice predsedništva SNS-a Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 25.10.2020.

12:17

Foto: Screenshot/B92

"Toma Momirović je spreman da prihvati udarce političkih i ekonomskih neznalica", kazao je Vučić.

Vučić je istakao da Toma Momirović, kandidovan za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ne bi trebalo da bude iznenađenje.

Momirović, kaže, ne samo da dolazi iz uspešne kompanije, već je bio spreman da primi udarce različitih političikih, a posebno ekonomskih neznalica, čak i kada se protivio povećanju minimalne zarade.

"Njemu smo dali da brine o poslu, biznisu, da pregovara o narednim poslovima izgadnje auto-puteva, on je jedini koji je rekao i imao hrabrosti da kaže da on kao poslodavac nije za to da država povaćava mininalac kako hoće", dodao je predsednik Srbije.

To protivljenje povećanju minimalca je bio razlog što nije dobio sektor za rad, ali se od njega očekuje da brine o biznisu, da pregovara o poslovima u oblasti infrastrukture, da bude tvrd i čvrst, kao u pregovorima oko minimalne zarade.

Vučić je izrazio uverenje da će Momirović uspešno voditi ministarstvo u koje se polažu velike nade, i zbog programa "Srbija 2025".

"Nisam neko ko podilazi 'ključ varijantama', da neko bude ministar samo zato što je određenog pola, ali mislim da smo birali energične, vredne žene, a lično sam insistirao da budu prihvaćene dve koje nisu funkcionerke SNS - Darija Kisić i Anđelka Atanacković", rekao je Vučić.

On je pojasnio da je na Atanackovićevoj insistirao, jer zna šta je gotovo ni iz čega uspela da napravi od "Prve petoletke", zna probleme privrede i ima, kako kaže, strahovitu energiju koja se retko nalazi.

To isto, dodao je, važi i za Dariju Kisić-Tepavčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: