Proširuje se beogradska Veletržnica: Novi sadržaj i saobraćajnice

Na inicijativu Veletržnice Beograd doneta je odluka o izmenama i dopunama PDR koje će omogućiti proširenje komunalnih površina i formiranje jedinstvene celine.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2020.

12:39

Proširuje se beogradska Veletržnica: Novi sadržaj i saobraćajnice
Foto: Depositphotos, Baloncici

Obuhvaćena je površina južno od autoputa Beograd-Šid, koja je važećim planom označena kao blokovi 42 i 48, a nalazi se u okviru novobeogradskog bloka 53. Ukupno ona iznosi oko 70 hektara.

Kako se navodi u javnoj dokumentaciji, planirane pretežne namene površina su mreža saobraćajnica, komunalne i površine za privredne zone.

Radiće se na produženju Prekonoške ulice do Ulice IX, koja se onda povezuje na postojeću petlju "Grmeč". Predviđeno je da petlja omogući kvalitetnije povezivanje na pomenuti autoput. Uz to, produžetak Ulice Marka Čelebonovića povezaće prostor sa Bežanijskom kosom na jednoj, odnosno sa budućom privrednom zonom uz autoput na drugoj strani.

Za proširenjem se javila potreba zbog značaja koji ima za razvoj poljoprivrede, proizvodnje i trgovine, u gradu i šire. Pored nje postoje privredni objekti, deo izgrađenih saobraćajnica i uglavnom neizgrađen i neuređen prostor, dodaje se u elaboratu.

Nosilac izrade planskog dokumenta je Urbanistički centar, dok rani javni uvid u zgradi Gradske uprave grada Beograda (Ulica 27. marta 43-45) traje do 2. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: