"Džon Jovanović neće moći da spava od naših predloga" VIDEO

Kao oblasti u koje će DFC uložiti pomenuti su i poljoprivreda i agro-turizam.

Srbija

Izvor: B92, TV Prva

Četvrtak, 24.09.2020.

09:10

Foto: Printskrin, TV Prva

O tome je za Televiziju Prva govorio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

"Mi smo DFC-u ponudili konretno tri projekta, jedan se tiče tzv. startapova za mlade poljoproivrednike, drugi je o ženama u poljoprivredi, treći je priča o prehrambenoj industriji, koja predstavlja nadgradnju svega što već radimo. Ovaj program DFC se uklapa u ono što Vlada Srbije svakako planira. Džon Jovanović neće moći da spava od naših predloga", rekao je on.

Kada je reč o agro-turizmu, Nedimović kaže da mi već imamo dva projekta kroz koje se razvija agro-turizam.

"Mi trenutno dajemo 20.000 evra za one koji žele da se bave time. Definitivno je to stvar oko koje ćemo moći da se okupimo u budućnosti. Turizam sam po sebi ne znači ništa ukoliko neko ne popije i ne pojede ništa, a mi, hvala bogu, toga imamo dosta. Kada imate jedan turistički kapacitet, za njega neko mora da proizvede sir, da ispeče hleb, napravi nešto slatko."

Kako kaže, spremno očekujemo ovu priču sa finansijama.

"Potpuno sam siguran da u godinama koje su pred nama neće biti više reč samo o beogradskom i novosadskom turizmu", rekao je Nedimović.

"Dosta trgujemo u sektoru voćarstva, imamo prostora mnogo toga da uradimo. Što više tržišta imate na raspolaganju - imate više šansi. Ministarstvo poljoprivrede insistira na diversifikaciji tržišta."

Kada je reč o otkupnim cenama poljoprivrednih dobara, Nedimović navodi da je cena soje 43 dinara, suncokreta 37 dinara...

"Ova godina je za BDP u poljoprivredi odlična. Ove godine ćemo mnogo novca zaraditi od kukuruza, pšenice. Činjenica je da će Srbija ove godine imati dobre prinose i cene. Iako su neki analitičari požurili da kažu da će biti problema, to se samo odnosi na nekoliko sela u kojima nije bilo kiše, U globalu gledano, situacija je dobra", zaključio je Nedimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: