Od danas se za nenošenje maske naplaćuju kazne: Evo kako je u tržnim centrima VIDEO

Danas kreće kažnjavanje za nenošenje maski u zatvorenom prostoru, kazna iznosi 5.000 dinara, a tržni centri su mesta koja će se obavezno kontrolisati.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

09:51

Od danas se za nenošenje maske naplaćuju kazne: Evo kako je u tržnim centrima VIDEO
Foto: Printscreen, TV Prva

Na ulazu u tržne centre postavljena su sredstva za dezinfekciju ruku, kao i dezo-barijere.

"Kažnjavanje za nas znači kao i za ostale. U skladu sa odlukom Vlade Srbije, koja je donesena prošle nedelje, maske u tržnim centrima su obavezne. Od početka ove nedelje, tj. od danas bi trebalo Gradska inspekcija i da patrolira zajedno sa našim obezbeđenjem i da kažnjavaju sve koji ne nose maske", rekla je za TV Prva menadžerka Delta sitija Dijana Hrubik.

Ona dodaje da je od prošle nedelje, odnosno od kada je donesena odluka, postojala patrola Komunalne milicije koja je šetala tržnim centrom i opominjala ljude. Ističe da su od prošle nedelje posetioci vrlo odgovorni kada su u pitanju maske.

Kada su u pitanju ljudi koji nemaju maske ili im se oštete tokom boravka u tržnom centru, Hrubik objašnjava:

"Ono što je u našoj mogućnosti je da naše obezbeđenje uputi sve posetioce da kupe maske koje postoje u našim apotekama, to je jedino rešenje. Ukoliko to ne urade, moraće da izađu iz šoping centra i kupe masku negde drugde, pa opet da se vrate, ali sa maskom."

Takođe, dodaje da i sami butici imaju odgovornost i da moraju da se ponašaju u skladu sa odlukom Vlade.

"Mi smo tu da sugerišemo, a oni sami, kao i njihovo obezbeđenje, kontrolišu", objašnjava Dijana Hrubik.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: