Preko puta Belvila niče još jedan mešoviti gradski centar

Građevinsko zemljište u bloku 58 u većinskom vlasništvu Grada Beograda površine 9.376 m2 prodato je za 829,1 milion dinara kompaniji Lola real estate iz Zemuna.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2020.

13:41

Preko puta Belvila niče još jedan mešoviti gradski centar
Foto: Depositphotos, synovec

To zemljište nalazi se preko puta naselja Belvil i tržnog centra Delta siti.

Predmet prodaje bile su dve pojedinačne građevinske parcele, površine 4.693 m2 i 5.006,2 m2, na kojima Grad Beograd ima upisan većinski suvlasnički udeo, piše eKapija.

Oglas za prodaju raspisan je sredinom marta, a zemljište je prodato na javnom nadmetanju održanom 15. aprila ove godine.

Kako su rekli u Direkciji, na javno nadmetanje stigla je jedna prijava i to od kompanije Lola real estate, koja je manjinski suvlasnik na obe građevinske parcele.

"Kako na licitaciji nije bilo drugih zainteresovanih investitora, suvlasnički udeo grada prodat je pravom preče kupovine, po ceni utvrđenoj u oglasu", kažu u Direkciji.

Kompanija Lola real estate bavi se kupovinom i prodajom vlastitih nekretnina.

Tržišna vrednost ovog zemljišta po metru kvadratnom iznosi 88.434 dinara, pa je početna cena za suvlasnički deo Grada Beograda na prvoj parceli bila 408.653.514 dinara, a za drugu parcelu 420.503.670 dinara.

Iz Direkcije su za naš portal rekli da će, pored prihoda od prodaje zemljišta, u budžet grada biti uplaćena i sredstva od doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta koji će investitoru biti obračunat u postupku pribavljanja građevinske dozvole.

Na ovoj lokaciji planirana je izgradnja mešovitih gradskih centara koji podrazumevaju kombinaciju komercijalnih sadržaja sa stanovanjem, a u prizemlju planiranih objekata obavezni su komercijalni sadržaji.

Obaveza investitora je da u okviru parcele izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta, dok će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda sprovesti neophodno opremanje javnog zemljišta do granice parcela koje su bile predmet prodaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: