Vreme za šišanje i klađenje kraće: Saloni zatvoreni, švedski niželigaši svetska atrakcija VIDEO

Danas bi trebalo da stupe na snagu mere o ograničavanju radnog vremena vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti.

Srbija

Izvor: Prva TV

Sreda, 01.04.2020.

15:36

Vreme za šišanje i klađenje kraće: Saloni zatvoreni, švedski niželigaši svetska atrakcija VIDEO
Foto: Depositphotos/stetsik

Sekretarijatu za privredu preporučeno je da ograniči radno vreme objekata poput kladionica ili frizerskih salona vikendom do 13 časova, a radnim danom do 15 sati.

U objektima se može nalaziti samo jedan klijent uz poštovanje svih mera zaštite. Pa ko stigne da se ošiša, stigao je.

Zbog novih mera mnogi frizeri su procenili da se ne isplati ni otvarati radnje dok traje cela situacija.

"Već pune dve nedelje, a ušli smo i u treću, većina frizerskih salona ne radi“, kaže Dejan Kostić iz udruženja frizera za Prvu TV.

"Počelo je tako što nismo mogli da nađemo maske, sredstva za dezinfekciju, i frizeri su samo odustajali od dolaska na posao, salon po salon se zatvarao, tako da danas možda samo pet posto objekata stvarno radi", objašnjava Kostić.

Ista pravila važe i za kladionice. Kako su gotovo sva takmičenja prekinuta, ionako nije baš bilo mečeva za klađenje.

Koliko klađenje nedostaje ljudima svedoči primer utakmice švedskih niželigaša. Prijateljski susret sedmoligaša i osmoligaša trebalo je da se odigra uz ograničeno prisustvo publike. Kladionice su odlučile da meč uvrste u liste, što je dovelo do histerije na svetskom nivou, a igrači su dobili pažnju kakvu nisu mogli ni da sanjaju.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: