Novi tržni centar na 40.000 m2 - Položen kamen temeljac za Delta planet

Srbija će uskoro dobiti još jedan tržni centar.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

13:22

Novi tržni centar na 40.000 m2 - Položen kamen temeljac za Delta planet
Foto: RC/KCN/B92

Naime, u Nišu je svečano položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra Delta planet.

Čast da simbolično obeleže početak radova imali su Mladi lideri kompanije Delta holding.

Objekat na dve etaže biće izgrađen između Bulevara Nemanjića i Ulice Blagoja Parovića, sa parkingom za čak 850 vozila. Prostiraće se na 40.000 kvadrata, a ukupna vrednost investicije je 70 miliona evra. Otvaranje je planirano za proleće naredne godine.

Budući šoping mol će, pored toga đto će imati veliki broj prodavnica sa ponudama internacionalnih i domaćih brendova, biti jedinstven i po tome što će građanima Niša pružiti prvi 4DX bioskop.

Mislilo se i na energetsku efikasnost, pa će novi šoping centar imati solarne klupe i punjače za električna vozila.

Izgradnja je poverena nizu domaćih kompanija, pa je generalni izvođač radova "Tehnogradnja", za stručni nadzor je zadužen "Projektinženjering", odgovorni projektant je "Dizajn arhitektura", dok je autor projekta Ivana Letić iz kompanije Delta real estate.

Najveći regionalni investitor

Foto: Delta Holding
Zorana Burlić, generalna direktorka Delta real estate grupe, navela je da kompanija nastavlja svoj investicioni ciklus, koji je započeo gradnjom hotela Interkontinental u Ljubljani, nastavljen Delta planetom u Banjaluci i Varni.

"Gradimo Indigo hotel i poslovnu zgradu Delta house u Beogradu i počinjemo gradnju šoping mola u Nišu", istakla je ona i dodala da svi ovi projekti kompaniju čine najvećim regionalnim investitorom u oblasti nekretnina.
Foto: RC/KCN/B92
Foto: RC/KCN/B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: