Platila vožnju 1.076 dinara: Bus-plus validator šokirao putnicu VIDEO

Nesvakidašnja situacija dogodila se jednoj Beograđanki u javnom gradskom prevozu.

Srbija

Izvor: Prva TV

Utorak, 18.02.2020.

16:36

Platila vožnju 1.076 dinara: Bus-plus validator šokirao putnicu VIDEO
Foto: Depositphotos/IgorVetushko

Naime, ona je uredno otkucala kartu na bus-plus automatu i tvrdi da joj je validator umesto jedne karte skinuo kredit od 1.076 dinara.

Kako je to moguće? Iz službe Bus-plus tvrde da je moguće.

Naime, sugrađanka je pre ulaska u prevoz otišla do obližnje trafike i dopunila nepersonalizovanu karticu. Kako tvrdi, pre dopune je imala oko 200 dinara na kartici, uplatila je još 900 dinara i dobila bonus od još 100 dinara, što znači da je na kartici sada imala skoro 1200 dinara.

Šta se dalje dešava: ušla je u prevoz i prislonila karticu na jedan validator, nije radio, pa je otišla posle 10 minuta na drugi i očitala karticu.

Sutradan je ponovo ušla u prevoz, otkucala karticu i šokirala se kada je videla da je preostali kredit 99 dinara. Od skoro 1.200 ostalo je 99 dinara, a nestalo je preko 1.000 dinara.

Kada je pozvala Bus-plus službu, objasnili su joj da je proveren sistem i da je naša sugrađanka umesto jedne karte aktivirala grupnu kartu za četiri osobe za sve četiri zone i to iznosi 1.076 dinara.

Kako su rekli, jako je važno da se kartica validira na tačno predviđenom mestu za to, bez prevlačenja preko celog ekrana validatora. Bus-plus tvrdi da je tako aktivirana grupna karta.

Ali ako hoćemo da kucamo grupnu kartu za četiri osobe za sve četiri zone, moramo da klikćemo u svaki prozor posebno. Sugrađanka tvrdi da se to nije dogodilo.

Ovo ostaje misterija, njihova reč protiv njene i imaju svoje objašnjenje. Sve u svemu, ovo nas navodi samo na jedan zaključak. Ukoliko uplaćujete veći kredit na vaše nepersonalizovane kartice, dobro otvorite oči kada kucate kartu da vas ne bi zadesilo da prođete kao ova sugrađanka.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: