Premošćen Begej: Posle tri decenije gradi se novi most

Na trasi magistralnog puta obilaznice oko Zrenjanina postavljen je prvi betonski nosač preko reke Begej.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.01.2020.

10:20

Premošćen Begej: Posle tri decenije gradi se novi most
Foto: Ilustracija, Depositphotos, val_th

Time je počela montaža konstrukcije budućeg mosta na ovoj deonici, objavljeno je na sajtu grada Zrenjanina.

"Uz pomoć dve moćne auto-dizalice, postavljene na obe obale, i privremene pristupne barže, pojedinačni segmenti dopremaju se iznad reke i postavljaju na stubove mosta. Ovih segmenata je ukupno šest, pojedinačne su težine 85 tona, svi su završeni i nalaze se na samom gradilištu mosta", objašnjavaju nadležni u Zrenjaninu.

U blizini mosta trebalo bi da počnu i radovi na izgradnji velike kružne raskrsnice, odnosno ukrštanju trase obilaznice i magistralnog puta Zrenjanin - Žitište - rumunska granica, odnosno Temišvarskog druma.

Dužina trase koja se gradi, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, uključujući i most preko Begeja i dve kružne raskrsnice, iznosi 3,7 kilometara. Ukupna vrednost te investicije iznosi 423.172.530 dinara.

Ovim radovima, kako se navodi, Zrenjanin dobija novi most preko Begeja posle skoro tri decenije, nakon što je 1992. godine pušten u saobraćaj most u Principovoj ulici.

Ovo će biti deseti most preko reke ili jezera, a ukupno jedanaesti, s obzirom na to da jedan od njih, pešački most na suvom, nije u funkciji. Biće to, kažu, i šesti most za saobraćaj motornih vozila, uz tri isključivo pešačka i jedan železnički.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: