"Junajted medija zabranila Telekomu emitovanje njenih kanala"

Koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe Vladimir Lučić izjavio je da je "Junajted medija" naredila "Telekomu" da isključi sve njene kanale.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 25.01.2020.

09:59

Foto: Depositphotos/REDPIXEL

Lučić je, gostujući na televiziji Pink, predočio naredbu švajcarske kompanije, na kojoj se jasno vidi da "Junajted medija" insistira da "Telekom Srbija" isključi sve njene kanale, među kojima su, pored paketa Sport klub kanala, N1, Vavoom, Pikaboo, Cinemania i Grand 1 i 2.

U dokumentu je, takođe, jasno navedeno da će u slučaju da "Telekom" ne postupi po naređenju, "Junajted medija" pribeći pravnim sredstvima.

Lučić je rekao da je taj dokument od 17. januara ujedno i dokaz da "Telekom Srbija" nije sam isključio kanale, kako su to pojedini mediji predstavili, već da je to učinila "Junajted medija".

Lučić je ponovio da je "Telekom Srbija" učinio sve što je u njegovoj moći da dođe do dogovora sa "Junajted medijom", ali da očigledno u toj kompaniji nisu želeli sporazum.

Na pitanje zašto se priča oko raskida ugovora dogadja baš sada, on je rekao da je u pitanju očigledan strah od ekspanzije "Telekoma".

Istovremeno je sukob TV operatera "Supernova" i "Junajted medije" otkrio mnoštvo detalja o tome koliko su država Srbija i njene nadležne institucije grešile prilikom formiranja zakonskog okvira za emitovanje kablovskih televizija, pišu danas "Večernje novosti".

Beogradski dnevnik navodi da je, istražujući odnose u ovom biznisu, došao do detalja koji nedvosmisleno ukazuju na to da je zakonski okvir, isto kao i postupci države, išao jedino u korist najveće kompanije, SBB, koja je, kao i "Junajted medija", deo "Junajted grupe", kojoj predsedava biznismen Dragan Šolak.

"Novosti" dodaju i da stručnjaci s kojima su kontaktirali kažu da ni sam Šolak ne bi za sebe bolje napisao pravila.

S druge strane, "Junajted" je, umesto da pokuša da pronađe kompromis, izašao s javnom ponudom da "Telekom" preuzme, kako pišu "Večernje novosti", "samo kanal N1 po ceni od 0,4 evra po korisniku".

"Takvu ponudu im niko nije tražio, pa je Supernova zvanično zatražila sve kanale. Međutim, još nema odgovora", piše dalje beogradski list.

Dnevnik navodi i da je pitao "Junajted" zašto ne nudi ceo paket od 17 njihovih kanala, ali da do zaključenja današnjeg broja nije dobio odgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: