Napuštenu zgradu na najatraktivnijoj lokaciji u BG kupio novi vlasnik IMR-a

Institucija za izgradnju i upravljanje nekretninama d.o.o. Beograd novi je vlasnik poslovnog kompleksa B23 Office Park.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 13.12.2019.

10:50

Napuštenu zgradu na najatraktivnijoj lokaciji u BG kupio novi vlasnik IMR-a
Foto: Bete 23, Depositphotos, BalkansCat

Novi vlasnik IMR-a kupio je zgradu s helidromom koja više od deset godina stoji nedovršena kraj auto-puta preko puta Arene na Novom Beogradu.

Imovina "Bete 23", kako piše portal E-kapija, prodata je po početnoj ceni od 2.265.714.158 dinara.

Novi vlasnik "Bete 23", nedavno je kupio i Industriju motora Rakovica AD za 1,1 milijardu dinara.

Inače, kompanija Institucija za izgradnju i upravljanje nekretninama d.o.o. Beograd osnovana je u avgustu ove godine, a kao jedini vlasnik naveden je Zvonko Gobeljić.

Za javno nadmetanje koje je održano 2. decembra, navodi portal, dve firme su otkupile dokumentaciju, ali je jedino Gobeljićeva firma i uplatila depozit od 906.285.663 dinara.

Na prodaju putem javnog nadmetanja "Beta 23" je ponuđena kao pravno lice, čiju najvažniju imovinu firme čini poslovni prostor - objekat u izgradnji, površine približno 60.000 metara kvadratnih, odnosno pomenuta zgrada s helidromom i 6 spratova. Gradnja ove zgrade, podseća portal, najavljena je pre punih 12 godina, 2007. godine, kada je Krsta Sandić, potpredsednik firme Verano, najavio izgradnju poslovne zgrade površine 52.000 kvadratnih metara.

Izgradnja je počela 2009. godine, a u preduzeću Verano-motors uveden je stečaj 2015. godine.

Tri godine posle 2018. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je prvu, pa zatim drugu prodaju, međutim kupaca nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: