Rebalans budžeta: Veće plate zaposlenim u gradskoj upravi

Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda na dnevnom redu je rebalans budžeta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.11.2019.

07:00

Rebalans budžeta: Veće plate zaposlenim u gradskoj upravi
Foto: B92

Odbornici će diskutovati io predlogu odluke da dostavna vozila robu mogu dostavljati samo od 20 sati do sedam ujutru, kao i odluke da se prestonica podeli na 17 urbanističkih zona čime će opštinama biti omogućeno da svojim odlukama uredjuju medjublokovski prostor.

Za donošenje rebalansa, rekao je za Tanjug predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, ključno je uskladjivanje sa zakonom koji je usvojen u Skupštini Srbije, a tiče se povećanja zarada zaposlenih u upravi, ustanovama socijalne zaštite i kulturi.

"Ponosan sam na to što imamo priliku da povećamo zaradu zaposlenih, s obzirom da ekonomija i Republike Srbije i Grada Beograda iz dana u dan napreduje i imamo mogućnost da iz sopstvenih prihoda, bez veštačkog podizanja prihodne strane budžeta, isplatimo povećane zarade", rekao je Nikodijević.

Osim toga, biće izdvojeno i novih 80 miliona dinara za putnu infrastrukturu, što će se odnositi na hitne intervencije i popravke rupa na ulicama prestonice u zimskom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: