"Nagrabusio je Altmajer koliko ću da ga gnjavim oko VW-a"

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će iskoristiti sastanak sa ministrom privrede Nemačke Peterom Altmajerom da ponovo pokuša da dovede Folksvagen.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.10.2019.

18:30

Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO SRBIJE

Vučić je naglasio da ne može ništa da obeća, jer Srbija nije članica EU, kao Bugarska ili Rumunija, koje su takođe ranije bile u igri, niti ima tako veliko tržište kao Turska, koja je, inače, bila prvi izbor, ali su događaji u Siriji doveli u pitanje tu investiciju.

"Obećao sam od početka da ćemo se boriti. Ove druge zemlje ne mogu da ponude subvencije, koje mi možemo", rekao je Vučić, ali i naveo da ima i tehničkih problema, mada nemaju veze sa nama.

"Daćemo sve od sebe da dovedemo VW. Ali, ne bih da budim lažnu nadu. Borićemo se svim srcem, energijom i snagom", rekao je predsednik i našalio se: "Spremamo se za tu posetu kao da Crvenoj Zvezdi ili Partizanu u posetu dolazi Bajern... Nagrabusio je Altmajer koliko ću da ga gnjavim oko VW-a", istakao je Vučić tokom posete Vranjskoj banji.

On je, istovremeno, najavio je da će Pančevo dobiti još jednu fabriku, čime je, kaže, taj deo Srbije u potpunosti "rešen", te ukazao da memorandum sa kompanijom koja pravi delove za avione predstavlja dobru vest za Srbiju.

U Vranjskoj banji niče hotel s pet zvezdica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je večeras lokaciju u Vranjskoj banji gde će na temeljima hotela starog više od četiri decenije, koji se trenutno ruši, nići novi hotel sa pet zvezdica.

"Hotel će biti kategorizovan, imaće 185 soba", rekao je Vučić novinarima i dodao da dugo nije bilo moguće pronaći investitora za Vranjsku, ali i druge banje. Vučić je rekao da će oko 30.000 kvadrata budućeg velelepnog spa centra biti završeno za oko dve godine.
"Bio sam ovde pre tačno tri godine i rekao sam tada da ćemo dati sve od sebe da nadjemo investitora, domaćeg ili stranog", rekao je Vučić i podsetio da je Vranjska banja bila omiljena banja Kralja Petra, koji je tu često dolazio.

Naveo je i da je Vranjska banja poznata po termalnim vodama.

Vučić je govorio i o obnovljenom pozorištu "Bora Stanković", koje će večeras biti svečano otvoreno, i naveo da su Grad Vranje i država uložili po 183 miliona - ukupno 366 miliona za obnovu. Podsetio je da je pozorište izgorelo sredinom 2012. godine, a da je jedna od prvih odluka po formiranju vlade SNS-a te godine bila da se pozorište obnovi. Bilo je, kaže, potrebno malo duže vreme, ali je obećano ispunjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: