Naplata parkiranja i unutar stambenih blokova

Parkiranje u Požarevcu do sada se naplaćivalo na zatvorenim i uličnim parkinzima, a uskoro će se plaćati i u stambenim naseljima.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 21.10.2019.

08:36

Naplata parkiranja i unutar stambenih blokova
Foto: Epa, NARONG SANGNAK

Kako navode Večernje novosti, u ovom gradu se uvodi "blokovsko parkiranje".

Takvu odluku Skupština grada donela je jer u Požarevcu postoji svega 1.000 mesta za parkiranje, dok na celom gradskom području ima čak 30.000 registrovanih vozila.

Prema planu JKP "Parking servis", naplata će najpre biti uvedena kod zgrade "Lamela" u Ulici Moše Pijade, iza Narodnog muzeja u Ulici Davorjanke Paunović, i u Ulici Čede Vasovića, navode "Novosti".

Na ovim lokacijama mesta stanarima zauzimali su vozači sa strane, koji su tu dolazili da ne bi plaćali parkiranje.

Sada se očekuje da će ih biti manje, jer će u blokovima biti najskuplje parkiranje u gradu - 60 dinara po satu, i biće ograničeno na najviše dva sata. Blokovski parkinzi, za koje će stanari plaćati 380 dinara mesečno, predstavljaće B zonu, boja će biti ljubičasta, a broj za SMS plaćanje 8120.

Formiranje blokovskih parkinga stanarima neće samo olakšati parkiranje, već će i promeniti izgled naselja, pošto će se urediti zelene površine i postaviti mobilijari za decu i odrasle. Pošto je neophodno najpre uraditi saobraćajne projekte, očekuje se da blokovska parkirališta budu formirana do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: