Italijani nasleđuju ruski Spilit: Do kraja godine otvaranje 50 radnih mesta

Italijanska kompanija "Italija living" iz Barija, proizvođač tapaciranog nameštaja, otvoriće uskoro pogon u Vranju.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 16.10.2019.

16:31

Italijani nasleđuju ruski Spilit: Do kraja godine otvaranje 50 radnih mesta
Foto: Prva TV

Italijanska firma poslovaće u prostorijama koje je do maja ove godine koristila ruska kompanija iste vrste, "Spilit."

U saopštenju Gradske uprave Vranja navedeno je da je direktor firme "Italija living" Pier Karbonara na sastanku s gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem rekao da je izabrao Vranje "zbog konkurentnih prednosti u drvnoj industriji, u odnosu na druge gradove u Srbiji".

Proizvodni pogon će dobiti novu opremu iz Italije i a do kraja ove godine godine imati 50 zaposlenih. Ruska kompanija za proizvodnju nameštaja "Spilit" poslovala je u iznajmljenim pogonima Holdning kompanije "Jumko" u Vranju od avgusta 2017. godine do maja ove godine, kada je vlasnik bez najave zatvorio proizvodnju i odneo mašine.

Podsećamo, vlasnik ruske fabrike "Spilit" u Vranju je u maju ove godine nestao i iselio deo mašina iz pogona, a 300 radnika je ostalo bez posla, o čemu je B92 pisao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: