Pogon za termički tretman otpada biće završen u decembru 2019.

"Remondis Medison" završiće u decembru 2019. godine u Zrenjaninu postrojenje za termički tretman opasnog i bezopasnog otpada, koje je prvo ove vrste u Srbiji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.10.2019.

13:22

Pogon za termički tretman otpada biće završen u decembru 2019.
FOTO: Epa, SERGEI CHIRIKOV

To je najavio Bojan Sudarev, izvršni direktor kompanije, na panelu Ekologija i otpad kao resurs, održanom na Sajmu ekologije u Novom Sadu, objavljeno je na sajtu Recikleri Srbije.

Sudarev je naveo da je vrednost ovog pogona 1,6 miliona evra i da je reč o postrojenju kapaciteta do 1.300 tona godišnje.

"Postrojenje je namenjeno za zbrinjavanje i opasnog i neopasnog otpada, a naš fokus će biti na farmaceutskom otpadu iz industrije i zdravstva", rekao je Sudarev, prenosi portal E-kapija.

Remondis Medison je multinacionalna kompanija, osnovana 2009. godine u Zrenjaninu. Usko je profilisana za pružanje kompletnih usluga u upravljanju otpadom iz humane i veterinarske medicine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: