Odustalo se od podzemne garaže u Kneza Miloša: Rekonstrukcija na proleće 2020.

Rekonstrukcija Ulice kneza Miloša neće početi ove jeseni.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2019.

13:54

Odustalo se od podzemne garaže u Kneza Miloša:  Rekonstrukcija na proleće 2020.
Foto: Depositphotos, Gladkov, 7755045

Obnova gradske žile kucavice je odložena za proleće 2020. godine sa drastičnom izmenom.

Ispod Ulice kneza Miloša neće biti podzemna garaža sa oko 420 mesta, kako je to već isprojektovano i za to dobijena građevinska dozvola.

Kopanje garaže u dužini od gotovo kilometra izazvalo bi tektonske poremećaje u funkcionisanju saobraćaja u gradu, jer bi Kneza Miloša morala da se potpuno zatvori za automobile i vozila javnog prevoza na najmanje godinu i po.

"Da bismo izbegli zatvaranje saobraćajnice na tako dugi period, odustali smo od podzemne garaže i umesto nje gradićemo javnu garažu u ulici na placu u vlasništvu grada. Tako ćemo rešiti problem sa parkiranjem u Kneza Miloša koja nije zonirana i gde vozila ni sada nisu propisano parkirana. Takvo saobraćajno rešenje biće jefitinije", kaže Marko Stojčić, gradski urbanista.

On tvrdi da nema odstupanja od projekta kada je reč o obnovi saobraćajnice i da će u Kneza Miloša biti zadržani gusti drvoredi, prostrani trotoari, biciklistička staza, šest kolovoznih traka, razdelno ostrvo sa zelenilom.
Foto: B92, M. K.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: