Problem: Žitelji ove opštine gorivo kupuju u flašama VIDEO

Kada je pre nedelju dana u Bosilegradu inspekcija zatvorila jedinu benzinsku pumpu, građani su počeli gorivo da kupuju u flašama i kantama.

Srbija

Izvor: B92, Prva TV

Utorak, 17.09.2019.

19:01

Problem: Žitelji ove opštine gorivo kupuju u flašama VIDEO
Foto: Prva TV

Da ne bi uvela vanrednu situaciju, opština je obezbedila lokaciju, a privatna firma iz Beograda postavila je dve cisterne za benzin i dizel.

"Podsećanje na prošlost, ali ne tako lepu. Jedina razlika da se benzin ne kupuje pored puta i da novac sada više vredi", priča Ivan Stojanov iz Bosilegrada.

Bosilegrad je nekada imao dve pumpe. Pre dve godine zatvorena je NIS-ova, a nedavno je inspekcija zatvorila i privatnu pumpu na izlazu iz grada.

U opštini su prvo planirali da proglase vanrednu situaciju, ali su odlučili da iskoriste krug bivše fabrike, gde su postavljene dve cisterne.

Na novoj pumpi može da se kupi samo dizel i benzin, dok oni koji koriste tečni naftni gas moraju da se snalaze. Nezvanično smo saznali da će pumpa na izlazu iz grada biti zatvorena 15 dana nakon čega će dobiti dozvolu za rad.

Više u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: