Objavljen limit za 56 budžetskih korisnika: Evo ko će koliko novca dobiti

Ministarstvo finansija objavilo je Uputstvo za pripremu budžeta za 2020. i projekcije za naredne dve fiskalne godine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.08.2019.

13:57

Objavljen limit za 56 budžetskih korisnika: Evo ko će koliko novca dobiti
FOTO: Depositphotos, faustpr

Limiti za naredne tri godine objavljeni su za 56 budžetskih korisnika, a kako se navodi na sajtu Ministarstva finansija, u uputstvu se utvrđuju smernice za planiranje pojedinih kategorija rashoda i izdataka, kao i ograničenja rashoda i izdataka korisnika budžetskih sredstava.

Gornja linija sredstava u narednoj godini za budžet Skupštine Srbije je 3,16 milijardi dinara, za predsednika Republike limit za budžet u 2020. je 173.292.000 dinara, Vladu Srbije 20,4 milijarde, a najveći limit, uobičajeno, ima Ministarstvo finasija od 414,1 milijardu dinara.

Po visini određenog limita slede ga Ministarstvo prosvete sa 171,2 milijarde dinara, Ministarstvo za rad sa 126, resor Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture sa 95,6 milijardi, Odbrane 90 milijardi...

Kako se navodi u Uputstvu, uzimajući u obzir aktuelne ekonomske pokazatelje i izglede za Srbiju kao i međunarodno okruženje, zadržana je projekcija privrednog rasta u narednih godinu od četiri procenta međugodišnje.

Očuvana stabilnost javnih finansija obezbedila je fiskalni prostor za povećanje kapitalnih rashoda, ali i omogućila konkretne mere u pravcu rasterećenja privrede i afirmacije privatnog investiranja, navodi se u smernicama za izradu budžeta.

Priliv stranih direktnih investicija obezbediće, kaže se, transfer znanja i tehnologije, podići konkurentnost i obezbediti nove "prodajne kanale" domaćim proizvođačima.

"U 2020. godini investicije će biti druga po značaju komponenta u pogledu pozitivnog doprinosa rastu, što je veoma važno sa stanovišta njegove održivosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: