Javno nadmetanje za zemljište na Marini Dorćol 13. septembra

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda će sutra objaviti oglas o otuđenju građevinskog zemljišta na lokaciji Marina Dorćol.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.08.2019.

09:20

Javno nadmetanje za zemljište na Marini Dorćol 13. septembra
Ilustracija FOTO: Depositphotos, SergPoznanskiy

To je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Rok za dostavljanje ponuda je 12. septembar, a licitacija će biti održana sutradan, 13. septembra.

Zamenik gradonačelnika je pozvao sve investitore da učestvuju u ovom projektu i na vreme dostave svoje ponude, saopštio je Sekretarijat Gradske uprave za informisanje.

"Na ovaj način Grad Beograd nastavlja sa politikom koju sprovodi predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, a to je vraćanje Beograda na reke. Jedan od projekata koji dokazuje upravo to je 'Beograd na vodi' koji u potpunosti menja taj deo srpske prestonice i pretvara ga u novi centar grada", istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, početni iznos cene na javnom nadmetanju biće 3,8 milijardi dinara, koliko iznosi procenjena tržišna vrednost zemljišta na ovoj lokaciji površine četiri hektara.

"Pored iznosa koji bude postignut na javnom nadmetanju, u budžet grada biće uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji će budućem investitoru biti obračunat za objekte koje planira da gradi", istakao je Vesić.

Kako je naveo, prema planu detaljne regulacije lokacija se nalazi u zoni predviđenoj za komercijalne delatnosti i stanovanje, a pored ovih objekata obavezna je i izgradnja uređenih zelenih površina sa drvoredom, koji moraju biti u javnom korišćenju.

"Maksimalna bruto površina objekata koji se grade na lokaciji je 76.000 kvadratnih metara. Na tehničku dokumentaciju za sve objekte i sadržaje koji se budu gradili saglasnost će davati Komisija za planove Skupštine grada Beograda. Takodje, budući investitor će morati da se pridržava uslova nadležnih institucija u pogledu zaštite okoline spomenika kulture Termoelektrana 'Snaga i svetlost', kako se ne bi ugrozile njene vrednosti", pojasnio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: