Beograd će dobiti akva park u blizini Bloka 45

Grad Beograd će oduzeti zemljište kod Bloka 45, koji je jedna firma zakupila za gradnju akva-parka, a to nije učinila, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.06.2019.

09:42

Beograd će dobiti akva park u blizini Bloka 45
FOTO: Depositphotos, ogipetrovic94

Dodao je da će namena ostati ista i da će se na tom mestu svakako graditi akva park.

Vesić je naveo da je zemljište pre 15-ak godina izdato firmi koja je trebalo da gradi akva park, ali je firma otišla u stečaj.

"Grad će u narednom periodu da oduzme tu lokaciju od firme, u skladu sa zakonom, i da joj vrati novac koji je tada platila", kazao je zamenik gradonačelnika i dodao da je pre pet godina postojala inicijativa da se taj prostor pretvori u stambeni, ali da je to zaustavljeno, jer nadležni u gradu žele da se gradi akva park.

"Beogradu treba akva park, tako da ćemo tu lokaciju oduzeti, raspisati tender za akva park i konačno ćemo taj problem rešiti"”, rekao je Vesić u razgovoru sa građanima Bloka 45.

Postoje zainteresovane kompanije koje bi gradile akva park je to, kako kaže, ne može da radi Grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: