Ko ide na more u CG neka bude strpljiv: Obnavlja se 37 kilometara puta na ovoj deonici

Preduzeće Putevi Srbije, prema rečima direktora Zoran Drobnjaka, radi punom parom. A pored izgradnje novih, radi se i na rekonstrukciji već postojećih deonica.

Srbija

Izvor: RINA

Ponedeljak, 17.06.2019.

11:52

Ko ide na more u CG neka bude strpljiv: Obnavlja se 37 kilometara puta na ovoj deonici
Foto: Depositphotos, zurijeta, 98567412

“Od Ovčar Banje do Užica radi se 37 kilometara puta. Apelujem na sve građane da se ne ljute zbog gužvi, jer će na dva-tri mesta biti postavljni semafori, ali tu deonicu ćemo završiti do kraja godine”, izjavio je Drobnjak.

Ove godine takođe će biti obnovljen putni pravac od Užica ka Zlatiboru. “Sve tri trake sređujemo, kao i tunele i kosine. Pa će taj put podsećati na prave evropske saobraćajnice”, ističe Drobnjak.

Prvi čovek Puteva Srbije nije zaobišao ni činjenicu da će se do kraja godine od Čačka do Beograda stizati za nepun sat vožnje.

“Uloženo je mnogo novca, ali i nerava i života u izgradnju autoputa. Do Nove godine biće gotovo i konačno će Čačani u prestonicu stizati za 60 minuta. Država ulaže velike napore da se Srbija unutar sebe dobro poveže i da građani imaju dobre, savremene puteve kojima će brzo stizati na svoja odredišta”, naglašava Drobnjak.

Ove godine u planu je da se iz državnog budžeta izdvoji oko 10 milijardi iz državnog budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: