Svečano otvoren Delta planet - prvi tržni centar u Banjaluci VIDEO

Najveći šoping mol u Bosni i Hercegovini, Delta planet otvoren je u Banjaluci.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

11:27

Svečano otvoren Delta planet - prvi tržni centar u Banjaluci VIDEO
Foto: Delta Real Estate

Umesto klasičnog presecanja crvene vrpce, Miroslav Mišković, osnivač Delta holdinga, i Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, početak rada su ozvaničili pritiskom na virtuelno dugme na video-baneru. Zvanice su zatim uz muziku hora Viva Vox krenule u obilazak objekta.

Prisutnima su se, pored Dodika i Miškovića, obratili i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, kao i predsednik Vlade RS Radovan Višković.
Foto: Delta Real Estate
Investicija kompanije Delta Real Estate u šoping mol u Banajluci vredna je 70 milona evra.

"Posle hotela InterContinental u Ljubljani, mi otvaramo ovaj šoping mol u Banjaluci, a iduće nedelje u Varni, u Bugarskoj. To je deo regionalnog razvoja Delta Holdinga, koji se kreće od Triglava do Crnog Mora", rekao je predsednik Delte Miroslav Mišković.

Mišković je najavio i izgradnju još jednog šoping mola - u Sarajevu. Kako je rekao, njegova kompanija kupila je u Sarajevu šest hektara zemljišta, gde planira da gradi šoping centar.

"Očekujemo početak investicija u Zagrebu i Skoplju. A nadamo se da ćemo dobiti dozvole i za početak gradnje Delta Planeta i hotela InterContinental u Beogradu", rekao je on. Predsednik RS Milorad Dodik, rekao je da taj tržni centar ne menja samo način života u Banjaluci, već predstavlja i civilizacijski doprinos.

„Ovo jača naša uverenja da smo na pravom mestu i da je Banjaluka mesto razvoja. Sve je ovo postignuto zajedničkom sinergijom“, naveo je Dodik, i poručio da je ovo poruka svima da su Republika Srpska i Banjaluka ozbiljno mesto za ulaganje.

Gradonačelnik Banjaluke rekao je da se Banjaluka gradi, te da je i izgradnja tržnog centra poput Delta planeta potrebna gradu u nameri da bude regionalni centar.

„Ovo nije običan tržni centar nego jedan od najboljih regionalnih i evropskih tržnih centara. Ovo je jedno od najvećih radnih mesta u Banjaluci gde će biti zaposleni brojni ljudi", naveo je Radojičić.

Svečanosti su prisustvovali visoki zvaničnici Bosne i Hercegovine, grada Banjaluke, predstavnici medija, ambasada, privrede.
Foto: Delta Real Estate
Za prisutne građane od 14h organizovan je koncert Željka Joksimovića ispred šoping mola. Tokom dana unutar mola posetioci su se družili sa poznatim jutjuberima, a pored koncerta Viva Voxa, upriličen je i nastup Sambanse.

U Banjaluci je zbog otvaranja tržnog centra privremeno bio obustavljen saobraćaj do 17.00 časova, a građani su čekali da se otvore vrata još od ranih jutarnjih sati. Iz kompanije najavljujui da sve posetioce tokom celog vikenda očekuje bogat zabavni program, različita iznenađenja, pokloni i popusti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: