Miler i Vučić: Proširuje se "Banatski dvor", rezultat rasta privrede

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Upravnog odbora Gasproma Aleksejem Milerom.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2019.

19:40

Miler i Vučić: Proširuje se
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Vučić je sa Milerom razgovarao o razvoju srpskog gasnog tržišta.

Na sastanku je konstatovano da je nastavljen rast isporuke ruskog gasa na teritoriji Srbije, koji je u 2018. godini iznosio 2.150.000.000 metara kubnih, što predstavlja rezultat rasta srpske privrede, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednikaSrbije.

Tokom susreta razmatrani su i novi gasni projekti, koji bi trebalo da povećaju energetsku bezbednost Srbije i sigurnost u snabdevanju ovim značajnim energentom.

Sagovornici su se saglasili da prioritet predstavlja projekat proširenja podzemnog skladišta gasa "Banatski dvor" sa 450.000.000 na 750.000.000 metara kubnih, kao i izgradnja gasno-transportnog sistema na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, koji bi trebalo da obezbedi diversifikaciju snabdevanja gasom za ceo region.

Sastanku predsednika Vučića sa predsednikom UO Gasproma Aleksejem Milerom prisustvovali su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin i ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: