B92 saznaje: Kraj štrajka u RGZ, prihvaćeni svi zahtevi

Štrajk zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu je prekinut, izjavio je za B92 Nebojša Pejčinović, izvršni sekretar sindikata "Nezavisnost" u RGZ.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2019.

12:54

B92 saznaje: Kraj štrajka u RGZ, prihvaćeni svi zahtevi
Foto: Thinkstock

Pejčinović je kazao da je dogovor sa nadležnima postignut i da je štrajk, koji je trajao duže od meseca i blokirao pola Srbije, prekinut.

Prema njegovim rečima, svi njihovi finansijski zahtevi su prihvaćeni i od sutra će svih 120 službi širom Srbije koje su štrajkovale normalno početi da rade.

Naveo je i da je dogovoreno da se za dve nedelje formira radna grupa koja će razmotriti sve zahteve u vezi sa statusom radnika.

Zaposleni u više od 100 službi zа kаtаstаr su 24. decembra 2018. godine obustavili rad, nezadovoljni mаnjkom kаdrovа i uvećanjem obima posla, a smanjenjem primanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: