"Stavljaju zastavice, za njih 'smoki' ima etničku pripadnost"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je necivilizacijskim takse koje su privremene prištinske isntitucije uvele za srpsku robu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2019.

08:43

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Nije nepoznato da je važno da kompromisno rešimo pitanje Kosmeta, jer ma kako to nekima otrcano zvučalo i ma koliko koristili za napade na mene, za budućnost našeg naroda od presudnog je značaja. Ali, o čemu govorimo kada imamo takse? Tu anticivilizacijsku meru. Stavljaju zastavice na rafove, kako građani ne bi kupovali srpski proizvod. Za njih 'smoki' ima etničku pripadnost, što se ne dešava ni u jednoj zemlji na svetu, dešava se na teritoriji koju kontroliše Priština. Zato i kada imamo dobre vesti kao što je odluka Palaua, moramo da budemo realni, ozbljni i odgovorni", objasnio je on za RTS.

Na Kosovu je za vikend počela primena administrativnog uputstva kojim je predviđeno da u svakoj prodavnici pored cene proizvoda mora da stoji i zastava zemlje porekla.

Glavni inspektor MTI-a Ljuljzim Sulja zatražio je od poslovnih subjekata da poštuju Administrativnu uredbu koju je resorni ministar Endrit Šalja potpisao 29. decembra, i da što pre postave zastavice, saopšteno je iz MTI-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: