Prodata Valjevska pivara, evo ko su kupci i šta s njom planiraju

Valjevska pivara prodata je za više od 3,5 miliona evra beogradskoj "Brauerei grupi".

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 18.01.2019.

11:20

Prodata Valjevska pivara, evo ko su kupci i šta s njom planiraju
(Foto: Thinkstock)

Miloje Blizanac, jedan od osnivača preduzeća koje je novi vlasnik, najavio je da će u naredne dve godine biti uloženo pet miliona evra u modernizaciju ovog preduzeća.


"Nastavićemo da proizvodimo pivo. U modernizaciju ćemo uložiti pet miliona evra u sledeće dve godine. Pivara sada drži tržište oko Uba, Valjeva, Bajine Bašte, Loznice i Šapca, a planovi su da prostor za naše pivo proširimo na veći deo Srbije"
, izjavio je za Tanjug Miloje Blizanac.

Valjevska pivara je najstarije preduzeče u tom gradu i trenutno ima oko 200 zaposlenih. Kompaniju "Brauerei grup" osnovali su 2018. godine Živojin Jovanović i Miloje Blizanac, iz Trlića kod Uba i Zoran Kostić iz Brzeća kod Brusa.

Jovanović je na čelu Zemljoradničke zadruge "Trlić", a Kostić je prvi čovek firme "Brzmin" iz Brzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: