Bandera kroz terasu u BG; Vesić ironično: Pitajte gradonačelnika VIDEO

Ko je kriv, distribucija ili investitor što je bandera ugrađena u terasu – nije poznato. Sigurno je da je ovo novi simbol divlje gradnje koja cveta u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.11.2018.

10:06

Bandera kroz terasu u BG; Vesić ironično: Pitajte gradonačelnika VIDEO
Foto: B92

Rupa na terasi svedoči da je kroz nju do skora prolazila bandera. Pošto to nije bezbedno, EPS je odlučio da se povinuje želji investitora i banderu premesti nekoliko metara niže.

A ranije je bilo ovako - bandera kroz terasu.

- I šta se sad dogodilo?

"Ništa, sklonjena bandera".

- Ko je sklonio banderu? "Distribucija".
Foto: B92
Ko je kriv, distribucija ili investitor – nije poznato tek činjenica je da je terasa iznad trotoara što ni po jednom zakonu ne može da bude dozvoljeno. Do investitora nismo uspeli da dođemo ali komšiluk je čini se, na njegovoj strani.
Foto: B92
"Znam da oni imaju dozvolu".

Kako znate?

"Piše vam ko vodi radove, ima tabla i za mene to znači da oni imaju dozvolu".
Foto: B92
Ova zgrada postala je simbol divlje gradnje koja cveta u Beogradu.

Do kada će, želeli smo da pitamo čoveka koji se u prestonici izjašnjava o svim pitanjima – zamenika gardonačelnika Gorana Vesića. Obećao je da će nam odgovoriti posle sastanka, ali...izašao je na zadnji izlaz iz sale. Čekali smo ga u holu starog dvora koji je sedište gradske uprave. Potom nas je obezbeđenje zamolilo da napustimo zdanje iako to nije privatan Vesicev posed. Čekali smo ispred izjavu Gorana Vesića koji nam je cinično kroz osmeh poručio da se obratimo gradonačelniku iako gotovo svakodnevno odgovara na pitanja koja prevazilaze njegovu funkciju – zamenika gradonačelnika. I dok Vesić beži od medija čuda arhitekture na svakom koraku. Tako smo pored bandere sa početka priče snimili još jednu.

Gde joj je kraj, pokušajte da zaključite sami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: