Haradinaj: Takse odmah; Šahin: Revanšizam

Odluka o povećanju taksi na robu iz Srbije za 100 odsto stupa na snagu odmah, kaže Ramuš Haradinaj. Agim Šahin otvoreno kaže da je reč o - revanšizmu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.11.2018.

16:15

Haradinaj: Takse odmah; Šahin: Revanšizam
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Institucije su obavezne da je sprovode, rekao je Haradinaj.

Ova odluka je, prenela je prištinska Gazeta ekspres, doneta nakon, kako se navodi, "kampanja koju Srbija vodi prema državnom vlasništvu Kosova, i predstavlja prepreku za članstvo (Kosova) u međunarodnim organizacijama".

"Ova odluka stupa na snagu odmah, a institucije su obavezne da je odmah sprovedu", rekao je Haradinaj novinarima nakon sednice vlade.

Šahin, otvoreno: Revanšizam

Predsednik kosovske Agencije za biznis Agim Šahin izjavio je da odluka vlade tzv. Kosova o povećanju takse na robu iz centralne Srbije predstavlja "direktan izraz revanšizma" Prištine prema Beogradu, koji, kaže, blokira kosovske proizvode.

Šahin je za prištinski portal Telegrafi rekao da u ovoj situaciji treba naći alternativu za uvoz, te da bi to mogle biti Albanija, Makedonija ili neka druga zemlja sa kojom Priština ima saradnju.

Vlada tzv. Kosova je najpre 6. novembra odlučila da se takse na uvoz robe iz centralne Srbije povećaju za 10 odsto, a danas su one povećane za 100 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: