"Došao sam da kažem da se dičim - Srbija više nije zemlja gubitnika"

Došao sam da kažem da se dičim i ponosim time što će ovde 300 ljudi naći posao, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju pogona Kalcedonija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

12:14

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Ali želim i da vas obavestim da ću u februaru doći da položim kamen temeljac za pogon nemačke kompanije Vicerman, koja će zaposliti još 300 ljudi“, rekao je on u Kuli.

Kako kaže, uveren je da smo, uz sve mere fiskalne konsolidacije koje smo preduzeli, plate i penzije podgili na nivo koji je mnogo bolji od onog ranije.

"To još nije dovoljno, ali uveren sam da ćemo završavati dalje projekte, sada i uz pomoć pokrajinske vlade i da ćete u svojim džepovima moći da osetite boljitak. Srbija više nije zemlja gubitnika“, rekao je Vučić.

On je rekao da će se ubuduće raditi vrednije i više, da bi građani bili zadovoljniji, sigurniji. Italijanski proizvođač donjeg veša Kalcedonija je u industrijskoj zoni u Kuli kupio plac od dva hektara na kojem je podignut pogon "Fiorano 2" koji bi, kako su ranije pisali mediji, trebalo da zaposli 300 radnika.

Kompanija Kalcedonia već ima pogone ''Fiorano'' u Somboru i ''Gordon'' u Subotici. Opština Kula, sa oko 40.000 stanovnika, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, ima više od 4.000 nezaposlenih i jedna je od najnerazvijenijih opština u Bačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: