Dok čekamo velelepnu stanicu na NBG - kuda i kako busom iz BG FOTO

Dok čekamo da se sagradi nova autobuska stanica na Novom Beogradu, pitanje je odakle ćemo putovati iz prestonice dok traju radovi.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 18.11.2018.

12:50

Dok čekamo velelepnu stanicu na NBG - kuda i kako busom iz BG FOTO
Foto: B92

Trenutno, radovi iza glavne autobuske stanice u Savskom amfiteatru, tačnije blizu prvih zgrada Beograda na vodi, svedoče da će tu biti preseljeni neki peroni i da će to biti privremena stanica, ili bar parkiralište za autobuse.

Šta se tačno gradi, i zašto baš u Savskom amfiteatru, kada je najavljen objekat veličine 1.200 kvadratnih metara ispod konstrukcije pristupnih puteva Mostu na Adi, koji je trebalo da bude privremena autobuske stanica, dok se ne sagradi nova?
(Buduæi izgleda nove autobuske stanice na NBG, foto: Beobuild)
Nezvanično, saznali smo da je Grad preduzeću BAS odobrio privremenu građevinsku dozvolu za objekat saobraćajne namene na tom prostoru, a taj deo će biti u funkciji dok se ne sagradi nova stanica u Bloku 42.
Foto: B92
B92.net pokušao je da dobije konkretne odgovore i od BAS, ali do danas nismo uspeli.
Foto: B92
Kako su nam rekli, pripremaju materijal sa svim potrebnim informacijama za medije, a pre svega pripremaju obaveštenje za prevoznike.
Foto: B92
Osim ovoga, nadležne u BAS smo pitali i zašto se ne koristi prostor na Novom Beogradu, na kome je bila predviđena privremena stanica pre završetka nove (gorepomenut prostor kod Mosta na Adi), zašto se odvijaju radovi baš pored gradilišta "Beograda na vodi", čija je to odluka, ali i kada je konačan rok za završtek radova za budući BAS...
Foto: B92
Podsetimo, prema prethodnim najavama, do kraja godine trebalo bi da bude završen deo autobuske stanice na Novom Beogradu koji će, tvrde nadležni, imati i šalter-salu i toalete i svu signalizaciju.
Peroni na koje sada pristižu autobusi trebalo bi da budu napušteni i porušeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: