Dokaz da FCA računa na Srbiju, i konkretno - kad će novi model

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija potvrdila je "srebrni status" i dobila dva nova boda što je osnova da se dogodine kvalifikuje za novi model.

Srbija

Izvor: Glas Šumadije

Subota, 17.11.2018.

15:37

Dokaz da FCA računa na Srbiju, i konkretno - kad će novi model
Foto: Epa/SRDJAN SUKI

U upravo okončanom godišnjem ocenjivanju rada fabrike pod nazivom “Proizvodnja svetske klase” (WCM), kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija potvrdila je “srebrni status” i dobila dva nova poena.

Sada ih, piše Glas Šumadije, ima ukupno 68, odnosno dva manje od broja poena koji joj obezbedjuje “zlatni status”, i koji imaju vodeće Fijatove fabrike. Sa izvesnošću se očekuje da će kragujevačka fabrika “zlatni status” u proizvodnji automobila svetske klase da osvoji već dogodine, čime će, kako veruju upućeni u ovu problematiku, da otvori nove perspektive.

I samo zadržavanje “srebrnog statusa, uz dva dodatna poena, u godišnjem ocenjivanju organizacije i kvaliteta, rada, bezbednost proizvodnog procesa, obučenosti radnika i drugog, pokazuje, tvrde u ovim krugovima, da menadžment Fijat Krajsler automobili (FCA) ozbiljno računa na kragujevačku fabriku, koja bi, otuda, 2020. sa gotovo izvesnim “zlatnim statusom” u proizvodnji automobima svetske klase, napokon trebalo da dobije proizvodnju novog, to jest još jednog modela.

Mnogi prognoziraju da proizvodnju novog Fojatovog modela u Kragujevcu ipak ne treba očekivati pre 2020.

Ovogodišnja proizvodnja u FCA Srbija biće okončana 17. decembra, do kada će, usled usklađivanja proizvodnje sa zahtevima tržišta, u fabrici biti još petnaestak radnih dana. U kragujevačkoj fabrici u 2018, već sada je izvesno, biće, proizvedeno ukupno oko 60.000 automobila, što je za više od 10.000 vozila manje nego lane.

Plan za narednu godinu još nije saopšten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: