Novosti: Putin sprema specijalni paket za Srbiju

Predsednik Rusije Vladimir Putin priprema specijalni paket za Srbiju sa najmanje 20 strateških sporazuma koji će biti predstavljen sredinom januara u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

08:01

Novosti: Putin sprema specijalni paket za Srbiju
Foto: Gettyimages

Tada će se ruski predsednik susresti s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pišu Večernje novosti.

Taj aranžman, vredan nekoliko stotina miliona evra, obuhvata ozbiljne investicije u infrastrukturu, energetski sektor, poljoprivredu, odbrambeni sistem, obrazovanje i turizam, prenosi list.

Kako se navodi, njegovi najvažniji delovi trebalo bi da budu ugovori o izgradnji železničkih koridora, priključenje Srbije na gasovod "Turski tok", isporuka tenkova T-72 i protivvazdušnih raketa, izvoz domaćih prehrambenih prozvoda u Rusiju.

List podseća da će Putin tokom posete Srbiji Vučiću uručiti Orden Svetog Aleksandra Nevskog, znamenje koje se prvi put posle 100 godina dodeljuje jednom srpskom državniku.

Poslednji koji je dobio to visoko odličje bio je nekadašnji srpski i jugoslovenski premijer Nikola Pašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: