"Zaključali inspektora, ni policija ni bog otac ne mogu ništa" VIDEO

Nijedan zakon o legalizaciji za poslednjih 15 godina nije dao rezultate jer nije napravljena dobra organizacija koja bi se time bavila, smatra Kaća Lazarević.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2018.

09:01

Foto: Thinkstock

Govoreći u Jutru Prve TV, vlasnica agencije za nekretnine "Kaća Lazarević nekretnine" je kazala da su zakonska rešenja dobra, ali je sprovođenje problem.

"U Sekretarijat ne možete da priđete, 270.000 zahteva imaju a rade 2-3 službenika. Stvar je do onih koji primenjuju zakon, do lokalnih samouprava. Zaposlite 100 ljudi, izmestite ih u halu na sajmu pa neka rade", kazala je Lazarević.

Prema njenim rečima, zakonodavac donese odličan zakon, građevinski isnpektori treba da spreče divlju gradnju, a ima ih recimo na Vračaru samo par.

"Pa jesu zaustavili nekome gradnju? Pa nisu. Imate primer da su inspektora zaključali, ni policija ni bog otac ne mogu ništa. Postoji organizovana grupa ljudi koji rade na divlje i nikoga se ne boje", kaže ona.

Milić Đoković, predsednik stručnog saveta "Klastera nekretnina Srbije", kaže da dan danas niču osmospratnice po Vračaru i niko im ne može ništa.

"Kako napravite zgradu od 8 spratova da niko ne vidi, pa kako je moguće, za to treba godinu, godinu i po dana", pita se on.

Đoković tvrdi da u Srbiji brojka od oko dva miliona nelegalnih objekata nije realna i navodi da ima pet miliona nekretina za koje ne postoji prateća dokumentacija.

"To je život na račun države, bezobrazluk", smatra on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: