Lidl protresao konkurenciju - kasirke pohrlile za bolju platu

Nemački Lidl možda neće ponuditi najniže cene svih proizvoda, ali je već naterao druge trgovinske lance da snize svoje cene.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti, E.V.N.

Petak, 12.10.2018.

15:38

Lidl protresao konkurenciju - kasirke pohrlile za bolju platu
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Euforija oko Lidlovih prodavnica dodatno je zagrejana poslednjih dana, pa se na jučerašnje otvaranje čekalo od pet sati ujutru. I to, kako bi moglo da se zaključi po "potrošačkoj koripi", zbog piletine od 119,99 dinara za kilogram i banana koje koštaju 59,99 dinara.

Međutim, nije Lidl uzburkao samo građane, već je dobro protresao i konkurenciju. A, kako i ne bi, kada je dobar deo zaposlenih, od kasirki, preko mesara i menadžera, pohrlio da se uhlebi u nemačku firmu, zbog, kako kažu, dobrih uslova rada, pišu Večernje novosti.

Pojedini veliki trgovinski lanci u Srbiji, ušuškani u svojim poslovima i velikim zaradama, poslednjih godina gotovo da su urušili uslove rada.

I dok su po velikim trgovinama, kako nezvanično saznajemo, radnici uglavnom na minimalcu, u Lidlu su najavili da njihovim radnicima plaćaju svaki minut prekovremenog rada.

Primer je da poslovođa u ovom trgovinskom lancu ima na raspolaganju službeni auto, sa plaćenim gorivom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: