"Svima od 9% do 13% više, penzije veće nego ikad"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će svi penzioneri u Srbiji imati između 9 i 13 odsto nego pre smanjenja 2014. godine.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.09.2018.

11:24

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Vučić je novinarima izjavio da će posle najnovijeg povećanja penzija u oktobru svi penzioneri u Srbiji imati između 8,8 i 13,2 odsto nego što je tpo bilo 2014. pre privremenog smanjenja penzija.

"To znači da će svi penzioneri imati penzije veće nego ikad i značajno više nego što je bila inflacija u tom periodu", rekao je Vučić.

Uz to će, kako je naveo, i penzioneri sa penzijama od 27.000 - 28.000 dinara dobiti dodatno povećanje od pet odsto i imaće najviši rast od 2014. godine.

Vučić je ocenio da kritičari "pokvareno" javnosti prezentuju kako je dobro da se ukida zakon o privremenom smanjenju penzija, a ukidanje znači da ćemo da oštetimo 70 odsto ljudi.

"Neće vlada da pravi indeksaciju sa stopom inflacije, to bi značilo da vam uvećamo penzije sldeće godine 1,2 do 1,3 odsto nego hoćemo da uvećamo tri, četiri pa i pet odsto ako budemo u mogućnosti, ovako se ne ograničavamo ni na koji način, a sami penzioneri znaju kome da veruju", naveo je Vučić.

On je naveo kako ni velikom Vladimiru Putinu nije lako da sprovede penzijsku reform, a mi smo to uspeli.

"Privodim kraju i zato imamo jednu od najbrže rastućih ekonomija", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: