NS: Ništa od uređenja Kineske četvrti

Uređenje javnih površina u Kineskoj četvrti u Novom Sadu odloženo je na neko vreme, jer nije uspela prva javna nabavka, javio je lokalni Radio 021.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2018.

19:13

NS: Ništa od uređenja Kineske četvrti
Foto: Thinkstock, ilustracija

Kako se navodi, tender je obustavljen jer jedini ponuđač koji se javio nije dostavio ispravnu dokumentaciju.

U obrazloženju Uprave za građevinsko zemljište i investicije navedeno je da preduzeće "MN" iz Loznice "nije u predmet i predračun radova uvrstilo izmene koje se odnose na saobraćajne površine", zbog čega je ponuda odbijena.

Ova firma je ponudu poslala u zajedničkoj ponudi sa JKP "Put" i "Energotehnika - Južna Bačka" iz Novog Sada i "SGR Geopremer" iz Loznice.

Ponuđena cena za radove je bila oko 207 miliona dinara, a procenjena vrednost radova, bez PDV-a je 210 miliona dinara.

Novac za radove u iznosu od 250 miliona obezbeđen je iz budžetske rezerve i već je prosleđen Novom Sadu, pa se očekuje da će vrlo brzo biti raspisan novi tender.

Uređenje javnih površina u Kineskoj četvrti podrazumeva izgradnju puteva i pešačkih staza, postavljanje cevovoda za vodu i kanalizaciju, gradnju pumpnih stanica za otpadne vode, putnu i spoljnu rasvetu, kao i pejzažno uređenje zelenih površina.

Kineska četvrt je staro industrijsko jezgro Novog Sada, koje je postalo okupljalište mladih, a grad planira da u njemu napravi takozvani "kreativni centar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: